1,2 MW op een groente verpakkingsbedrijf in De Kwakel
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

VDL Services heeft voor Levarth, een groente verpakkingsbedrijf gelegen in De Kwakel, 3.750 zonnepanelen geïnstalleerd. In een Oost-west opstelling zijn de panelen gemonteerd op ons unieke VDL-montagesysteem. Er is gekozen voor SMA omvormers en URE 320Wp mono panelen. De laagspanningsinnstallatie is aangepast door Kandelaar Elektrotechniek uit De Kwakel.

Op weg naar een gezondere wereld

Levarht zorgt ervoor dat mensen over de hele wereld kunnen genieten van groenten en fruit. Dit ook op een duurzame manier doen is niet nieuw, maar wel nieuws. Natuur en milieu zijn belangrijk voor Levarht, niet alleen omdat het gaat om het voortbestaan ​​van het bedrijf, maar ook omdat Levarht de ambitie heeft om de wereld op een gezonde manier door te geven aan toekomstige generaties.

De rol die Levarht speelt in de voedselketen is belangrijk en strekt zich uit van producent tot consument, het vereist dat je verantwoordelijkheid neemt. Daarom werkt Levarht al jaren met een duurzaamheidsbeleid dat voldoet aan vier pijlers: een duurzame cultuur, duurzame verpakkingen (en dus minder plastic), een langdurige relatie met alle medewerkers van Both en bouwen met respect voor het milieu.

“Duurzaam telen houdt onder andere in dat we samen met onze telers aandacht besteden aan het verminderen van het waterverbruik, gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen”, Als laatste vinden we het belangrijk dat we een goede en gezonde werkomgeving bieden aan onze medewerkers. Ons groene maandag menu, de verse sapjes en de dagverse maaltijden bereid door onze eigen koks zijn hier goede voorbeelden van!”

Johan Hoek Spaans, Manager Duurzaamheid bij Levarth

Zonnepanelen met een dubbele functie

Als onderdeel van het milieuvriendelijke gebouw zijn de afgelopen weken maar liefst 3.750 zonnepanelen in gebruik genomen. Met deze investering wordt jaarlijks 1 miljoen kWh elektriciteit geproduceerd, wat overeenkomt met 40-45% van het totale verbruik. Het mooie van zonnepanelen is dat ze hun werk doen wanneer Levarht dit het hardst nodig heeft. Bij mooi weer merkte Levarht een toename van het energieverbruik op, omdat het koelsysteem moeite had om de hal en de koelcellen koel te houden. Zo verhoogt de zon niet alleen het energieverbruik, maar stimuleert ze ook de opwekking. Daarnaast absorberen de zonnepanelen op het dak straling, waardoor het gebouw minder opwarmt.

"Het ziet er allemaal keurig uit en de onafhankelijke controleur (Omega Techniek) had geen noemenswaardige opmerkingen."

Johan Hoek Spaans, manager Duurzaamheid bij Levarth

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Neem contact met ons op!
T: +31 (0)497 - 38 01 00
E: info@vdlservices.nl

Contactformulier