De ontwikkeling van snelladers voor zware elektrische voertuigen
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Na de elektrische auto, is het nu de beurt aan de elektrische bussen en vrachtwagens. Momenteel staat de logistieke sector aan het begin van de transitie naar zero emissie. In het Klimaatakkoord is er als doelstelling gesteld om in 2025 minimaal dertig steden emissievrij te gaan bevoorraden. De opkomst van zware elektrische voertuigen en de daarmee samenhangenede laadbehoefte zorgen voor uitdagingen voor de laadinfrastructuur. Anderzijds wordt elektrisch wegtransport steeds rendabeler dankzij de snelle ontwikkelingen van snelladers, accu's en laadstrategieën. Effectieve samenwerking is de sleutel om deze duurzame transitie optimaal te kunnen faciliteren.

Slimme mobiliteitsoplossingen en elektrificatie

Mobiliteit speelt een belangrijke rol in het economisch functioneren van de samenleving. Door de transitie naar e-mobiliteit ontstaan er enkele uitdagingen op het gebied van techniek, bereikbaarheid, gezondheid, natuur en milieu. Om onze wereld elke dag een stukje schoner én duurzamer te maken, houdt VDL Services zich volop bezig met 'slimme' mobiliteitsoplossingen, elektrificatie en het terugdringen van emissies. 

Naast het plaatsen en installeren van snelladers voor zware elektrische voertuigen, richten wij ons ook op de opslag en transport van energie. VDL Services kan als turn-key partner een totaaloplossing bieden waarbij laadstations, pv-systemen (zonnepanelen) en lokale energieopslagsystemen samenkomen. Wij geloven dat de toekomst duurzaam is en een transitie noodzakelijk is. 

 

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Neem contact met ons op!
T: +31 (0)497 - 38 01 00
E: info@vdlservices.nl

Offerteaanvraag

Laadstations voor elektrisch wegtransport

Hedendaags zijn verschillende laadtechnieken mogelijk. Van de meest gebruikelijke 'laadpaal met een stekker' tot een 'laadmast met een pantograafoplossing'. Iedere technische oplossing heeft zowel voor- als nadelen. Daarbij zijn er verschillen tussen de laadpalen op het gebied van vermogen. Lichte laadpalen met een laag laadvermogen zijn goedkoper in aanschaf, maar zorgen anderzijds voor langere laadtijden. Supersnelladers met een hoog laadvermogen zijn daarentegen duurder, maar zijn wel een stuk gemaksvriendelijker door de korte laadtijden. De laadstrategie speelt dus een belangrijke rol in de afweging. VDL Services biedt laadoplossingen voor de onderstaande elektrische transportmiddelen.

VDL Services als e-mobiliteitspartner

  • Deskundige plaatsing en installatie door eigen installateurs
  • Leveren van veiligheidsvoorzieningen 
  • Projectmanagement van A tot Z
  • 24/7 bereikbaar voor service
  • Laadstations op maat

Meer over VDL Services