Technische dienstverlening op maat
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

VDL Services is gespecialiseerd in ontwerp, installatie, onderhoud en reparatie van diverse producten en systemen. Zowel ad hoc als op contractbasis kunnen wij bedrijven in verschillende markten werkzaamheden ontnemen. Onze kracht zit in de ervarenheid van onze eigen werknemers, die vakkundige te werk gaan en veel verschillende diensten kunnen leveren. Op deze pagina vind u een overzicht met alle diensten die wij leveren. Dankzij ons brede aanbod aan dienstverlening en jarenlange ervaring kunnen wij als geen ander zekerheid bieden in het uitvoeren van werkzaamheden. Dit allemaal met de gegarandeerde kwaliteit van VDL.

Diensten VDL Services

Ieder project begint met een probleem. Bij VDL Services vertalen wij dat probleem naar een oplossing en vaak zelfs direct naar een ontwerp. Of het nu gaat om PV-systemen, pakketautomaten, snelladers voor heavy duty vehicles of andere producten. Door onze ervarenheid en technische kennis in het engineeren van producten en projecten, weten wij als geen ander hoe wij u kunnen helpen dit te verwezenlijken. Bovendien hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van specifieke expertise binnen de VDL Groep, waardoor we een grote verscheidenheid aan engineering projecten aankunnen. 

Key-Visual-VDL-Services-Laadstation.png

VDL Services heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van projecten waarbij wij zelf het projectmanagement in handen nemen. Dit doen wij met lokale partijen waarmee we het liefst lange samenwerkingsverbanden aangaan. In het verleden hebben we echter ook projecten uitgevoerd die ver over de grens liggen. Tijdens de uitvoeringfase maken ten alle tijden gebruik van onze eigen projectmanagers. Middels deze werkwijze nemen voor andere bedrijven turn key projecten uit handen, zoals bijvoorbeeld het installeren van PV-systemen en het plaatsen van pakketautomaten. In projecten die VDL Services uitvoert zijn we regelmatig de schakel tussen de opdrachtgever, partnerbedrijven en andere VDL-bedrijven. Op deze manier kunnen we breed scale aan projecten managen.

Key-Visual-VDL-Services-Projectmanagement.png

VDL Services ontwikkelt en produceert uiteenlopende producten. Dit varieert van onderdelen voor pakketautomaten tot aan montagesystemen voor zonnepanelen. Voor de productie hiervan maken wij gebruik van de uitgebreide productiefaciliteiten binnen VDL Groep. Hierdoor beschikken wij over veel verschillende productiemethoden en technieken. Het grote voordeel voor onze klanten is dat wij hierdoor altijd een oplossing op maat kunnen bieden. Het maakt ons niet uit wat de vraag of het probleem is. Wij denken in oplossingen waarbij technische kennis en vakmanschap samenkomen.

Key-Visual-VDL-Services-Productie.png

VDL Services beschikt over ingerichte assemblage werkplaats waarin werknemers voortdurend bezig zijn met het assembleren van producten zoals de pakket- en briefautomaten. Behalve mechanische assemblage kunnen wij ook elektronische componenten monteren, testen, software updaten en nog vele andere diensten verrichten. In ons magazijn beschikken we over voorraad op locatie. Hierdoor zijn wij altijd in staat om uw assemblage projecten uit te voeren, van begin tot eind. Oftewel vanaf het moment dat de componenten binnenkomen totdat wij de geteste eindproducten aanleveren voor distributie.

Key-Visual-VDL-Services-Assemblage.png

Plaatsen en installeren is doorgaans meer dan neerzetten en aansluiten. In vele gevallen zijn er vergunningen of verkeersmaatregelen nodig. Daarnaast moeten er regelmatig hijs- en veiligheidsplannen opgesteld worden. VDL Services heeft expertise in het realiseren van complexe projecten die gecoördineerd dienen te worden. Deze projecten lopen uiteen van laadstations voor zware elektrische voertuigen tot het plaatsen van reclamemasten langs snelwegen. Bij de realisatie van onze zonne-energie projecten zorgen wij naast het ontwerp, inkoop en bouw (EPC) van het systeem ook voor de voor de installatie van de zonnepanelen en benodigde netkoppelingen, overleg met verzekeraars en aanmelding bij Certiq. VDL Services ontlast u volledig in de uitvoering van een project als partner met een focus die gericht is op de lange termijnsamenwerking. Indien gewenst onderhouden wij eveneens de geïnstalleerde producten.

Key-Visual-VDL-Services-Installatie.png

VDL Services is een 24/7 serviceorganisatie. Door middel van landelijk gestationeerde monteurs hebben we korte aanrijtijden en kunnen we niet alleen preventieve services, maar ook correctief onderhoud in combinatie met SLA's aanbieden.

Correctief onderhoud

Een storing in uw installatie of een defect product komt altijd ongelegen. Dan is het goed om te weten dat onze ervaren monteurs 24 uur per dag, 7 dagen per week direct oproepbaar zijn. Zij staan voor u klaar om bij urgente meldingen direct op pad te gaan en een oplossing te bieden. Om altijd snel over onderdelen te kunnen beschikken hebben wij diverse vestigingen over Nederland verspreid.

Preventief onderhoud

Preventie onderhoud is de manier om de betrouwbaarheid en up-time van uw product of installatie te vergroten. Hierdoor wordt de kans kleiner dat het product of installatie op het meest ongelukkige moment defect gaat. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, wordt ook nog eens de levensduur verlengt en blijft het product of installatie er goed uitzien. In samenspraak met onze klanten wordt een onderhoudsplan opgesteld wat het beste aansluit bij de wensen en techniek van de betreffende producten en/of installaties. In bepaalde gevallen is het zelf wettelijk verplicht onderhoud uit te voeren. 

Voor verschillende opdrachtgevers verzamelen en analyseren we data van producten en installaties op locaties door het hele land. De dataverzameling kan op twee manieren plaatsvinden. Namelijk tijdens onderhoud of door middel van remote monitoring. In beide gevallen leveren de analyse datapatronen op, die reden geven om een bestaand onderhoudsplan bij te stellen en efficiënter te maken. Soms leidt een analyse tot aanbevelingen, maar soms weten we storingen zelfs te voorspellen. Goed datamanagement kan de reden zijn dat u overstapt van correctief naar preventief onderhoud.

Key-Visual-VDL-Services-Datamanagement.png

Markten

Ontdek hieronder de verschillende markten waarin de VDL Services actief is.