Over VDL Groep
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ongeveer 15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies: toeleveringen, autoassemblage, bussen en eindproducten. VDL Services behoort tot de toeleveringsdivisie.

Wij staan voor kracht door samenwerking

VDL-Groep-Medewerkster-Innovatie-Technologie.pngKracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie. 

Inmiddels is VDL Groep groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt ze eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het familiebedrijf met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt. 

VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang
krijgen. 

De gecombineerde jaaromzet in 2020 bedraagt 4,87 miljard euro. Na 50 jaar ondernemerschap heeft Wim van der Leegte de leiding van het familiebedrijf in november 2016 overgedragen aan het directieteam met daarin zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem. Willem van der Leegte heeft zijn vader opgevolgd als president-directeur van VDL Groep. 

Het verschil maken voor de wereld van morgen

Bij VDL Groep geloven we dat technologie ons leven en de samenleving helpt verbeteren. Daarom zijn we voortdurend bezig om mensen en organisaties samen te brengen, om zo producten en oplossingen te realiseren die daarbij passen en een bijdrage leveren. Zo leveren we toegevoegde waarde aan de wereld om ons heen.
 
VDL ontwikkelt en produceert een grote verscheidenheid aan industriële en innovatieve producten en machines, van geavanceerde onderdelen tot eindproducten. Waar nodig zetten we die zelf in de markt. We zijn gedreven om het verschil te maken en om de beste resultaten te behalen. Door een unieke combinatie van denken en doen. Door altijd nieuwsgierig te zijn. Door aan te pakken. En door open te staan voor nieuwe uitdagingen. Dát maakt ons VDL.

VDL Groep Corporate Film

Als één van de grootste familiebedrijven van Nederland staan eerlijkheid, respect en toegankelijkheid hoog in het vaandel en staan we midden in onze samenleving. Daarom zetten we volop in voor het behoud en stimuleren van groei van de hoogwaardige maakindustrie en werkgelegenheid in Noordwest-Europa. Zo maken we steeds opnieuw én samen met onze medewerkers en partners, vandaag het verschil voor de wereld van morgen.

Nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van VDL Groep? Bekijk dan een onze corporate film!