Over VDL Groep
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ongeveer 15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies: toeleveringen, autoassemblage, bussen en eindproducten. VDL Services behoort tot de toeleveringsdivisie.

Wij staan voor kracht door samenwerking

VDL-Groep-Medewerkster-Innovatie-Technologie.pngKracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie. 

Inmiddels is VDL Groep groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt ze eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het familiebedrijf met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt. 

VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang
krijgen. 

De gecombineerde jaaromzet in 2020 bedraagt 4,87 miljard euro. Na 50 jaar ondernemerschap heeft Wim van der Leegte de leiding van het familiebedrijf in november 2016 overgedragen aan het directieteam met daarin zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem. Willem van der Leegte heeft zijn vader opgevolgd als president-directeur van VDL Groep. 

Het verschil maken voor de wereld van morgen

Bij VDL Groep geloven we dat technologie ons leven en de samenleving helpt verbeteren. Daarom zijn we voortdurend bezig om mensen en organisaties samen te brengen, om zo producten en oplossingen te realiseren die daarbij passen en een bijdrage leveren. Zo leveren we toegevoegde waarde aan de wereld om ons heen.
 
VDL ontwikkelt en produceert een grote verscheidenheid aan industriële en innovatieve producten en machines, van geavanceerde onderdelen tot eindproducten. Waar nodig zetten we die zelf in de markt. We zijn gedreven om het verschil te maken en om de beste resultaten te behalen. Door een unieke combinatie van denken en doen. Door altijd nieuwsgierig te zijn. Door aan te pakken. En door open te staan voor nieuwe uitdagingen. Dát maakt ons VDL.

VDL Groep Corporate Film

Als één van de grootste familiebedrijven van Nederland staan eerlijkheid, respect en toegankelijkheid hoog in het vaandel en staan we midden in onze samenleving. Daarom zetten we volop in voor het behoud en stimuleren van groei van de hoogwaardige maakindustrie en werkgelegenheid in Noordwest-Europa. Zo maken we steeds opnieuw én samen met onze medewerkers en partners, vandaag het verschil voor de wereld van morgen.

Nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van VDL Groep? Bekijk dan een onze corporate film!

De kracht van onze medewerkers

Wij geloven dat de kracht van échte successen ligt in de trots van onze medewerkers die producten ontwikkelen en maken. Samen maken we het verschil. Daarom stimuleren we groei en ontwikkeling en zijn we continu bezig om elkaar scherp te houden, naar ons beste vermogen te presteren en onszelf te overtreffen.

Word jij onze nieuwe collega?

Diversiteit zit in ons DNA

VDL richt zich op de hightech-ontwikkeling en productie in diverse industriële werelden. Het grote voordeel daarvan is dat we onze klanten en partners altijd een oplossing kunnen bieden, wat de vraag ook is. Oplossingen waarbij kennis en vakmanschap samenkomen; de unieke combinatie van denken en doen.

Meer over onze diensten

Met hoogwaardige technologie leveren wij toegevoegde waarde, op het randje van het maakbare

De hightech-bedrijven van VDL houden zich bezig met de ontwikkeling en productie van ’s werelds meest complexe apparatuur en modules – vaak onder één dak. Zo helpen we de wereld sneller en preciezer te maken. Tot op de nanometer nauwkeurig. Voor een deel van deze producten voeren wij de installatiewerkzaamheden uit. Hierdoor zijn we actief in zeer diverse markten.

Meer over onze markten

Het verschil maken voor de wereld van morgen

Wij vinden het belangrijk om te werken met eigen medewerkers, deze goed op te leiden en gunstige arbeidsvoorwaarden te bieden. Door elkaar continu te inspireren, motiveren en respecteren lukt het ons om samen het verschil te maken voor de wereld van morgen. 

Word jij onze nieuwe collega?

 

Samen bouwen we verder aan de toekomst

Onze kracht zit in onze gemotiveerde en betrokken medewerkers, die focussen op resultaat en samen toewerken naar onze doelen. Samen met collega’s, klanten, leveranciers én partners kunnen we zo steeds weer nieuwe mijlpalen bereiken. Zo bouwen we samen verder aan de toekomst.

Bekijk onze referentieprojecten

Om onze wereld beter én schoner door te geven aan de volgende generatie, houden we ons bezig met duurzame energieoplossingen

Als bedrijf zijn we sterk betrokken bij de wereld om ons heen. Dat is onderdeel van ons DNA, van onze organisatie en de VDL-familie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons bloed en komt dagelijks terug in onze werkzaamheden.

Lees meer over VDL Services

Facts & Figures
icon-building
105
bedrijven
icon-world
19
landen
icon-person
15320
medewerkers
icon-graph
4.87 mld.
omzet (€)

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Neem contact met ons op!
T: +31 (0)497 - 38 01 00
E: info@vdlservices.nl

Contactformulier