Maak uw bedrijfspand klaar voor de toekomst
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Wellicht heeft u het al iets gemerkt aan de energierekening? De energiekosten zijn namelijk in de afgelopen periode fors gestegen. Daarnaast worden er steeds strengere maatregelen getroffen om het energieverbruik van bedrijven te reduceren. Door zonnepanelen te plaatsen, investeert u in groene energie en maakt u het bedrijfspand klaar voor de toekomst. Goed voor het milieu én uw portemonnee.

De voordelen van een zonnepanelen voor bedrijven

 • Besparen op energierekening: door het gebruiken van ‘eigen stroom’ dalen uw maandelijkse energiekosten.
 • Onafhankelijkheid: u bent minder afhankelijk van stroomleveranciers en de stijgende energieprijzen.
 • Lange levensduur: zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee.
 • Onderhoudsarm: een PV-systemen behoeven weinig onderhoud. 
 • Vereiste energielabel: vanaf 2023 is het voor kantoren verplicht om minimaal energielabel C te hebben.
 • Hogere waarde bedrijfspand: een PV-installatie voegt waarde toe aan een bedrijfspand.
 • Snelle terugverdientijd: de kosten worden gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terugverdient.
 • Groene energie: het opwekken en gebruiken van zelf opgewekte groene stroom is beter voor het milieu.
 • Milieuvriendelijk imago: een duurzame bedrijfsvoering trekt nieuwe klanten en werknemers aan.
 • Financiële voordelen: zonnepanelen worden steeds goedkoper en de overheid biedt subsidies.

 

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Neem contact met ons op!
T: +31 (0)497 - 38 01 00
E: info@vdlservices.nl

Offerteaanvraag

Het hoogste rendement behalen?

De opstelling waarin de zonnepanelen worden geplaatst is zeer bepalend voor de uiteindelijke energieopbrengst. Hoe meer zonlicht de panelen gedurende de dag kunnen opvangen, des te hoger het rendement is. De opstelling van de panelen is echter afhankelijk van het soort dak of locatie. Onze specialisten helpen u door het geven van deskundig advies en kunnen zelfs het gehele projectmanagement overnemen. Zo hoeft u alleen uw dak ter beschikking te stellen en verder nergens meer druk over te maken. VDL Services heeft ondersconstructies ontworpen voor de volgende opstellingen:

Oost-west opstelling

Een veelvoorkomend opstelling bij platte daken is de oost-west opstelling. Hierbij worden de panelen in opeenvolgend in oostelijke en westelijke richting geplaatst, met een hellingshoek van 10 tot 13 graden waardoor het dakoppervlakte optimaal benut wordt en de energieopbrengst verspreid over de dag. 

Zuid-opstelling

PV-panelen gericht naar het zuiden vangen het meeste zonlicht op. Dit is de reden waarom er op een plat dak regelmatig voor wordt gekozen  om de zonnepanelen in rijen naar het zuiden worden gericht. Bij deze opstelling ontstaat er schaduwvorming waardoor er meer afstand dient te worden gehouden tussen de rijen dan bij een Oost-West opstelling.

Hellende opstelling

Naast platte daken zijn er ook veel daken die schuin zijn. In dit geval worden de PV-panelen aansluitend aan elkaar gemonteerde aan de bestaande dakconstructie. Ondanks dat er weinig keuze is voor de hellingshoek bij hellende daken kunnen de panelen alsnog een hoog rendement opleveren. De meest optimale hoek in Nederland is namelijk 33 graden.

Veldopstelling

Een veldopstelling is de ideale oplossing op momenten dat een gebouw ongeschikt is voor zonnepanelen of wanneer er van een stuk grond geen gebruik wordt gemaakt. Het voordeel van een zonnepark is dat er door de grote oppervlakte en een hoog rendement kan worden behaald. Heeft u een groot terrein waar u geen gebruik van maakt? Dan zijn zonnepanelen de juiste oplossing!

Carports

Op plekken waar parkeerruimte, schaduw en eventueel laad infra voor elektrische voertuigen gewenst is zijn carports een goede uitkomst. Door deze te combineren met een dak van zonnepanelen wordt enerzijds bespaard op de kosten van de dakafdichting (de panelen vormen immers het dak) en anderszijds wordt er energie opgewekt.

Schansopstelling

Een schansopstelling is een logische keuze op locaties waarin de oppervlakte schaars is, dus bijvoorbeeld bij smalle platte daken. Bij een zonneschans worden op een plat dak meerde zonnepanelen samen in één vlak geplaatst met een optimale hellingshoek Hierdoor wordt het beschikbare als oppervlakte als het ware vergroot.

Zonnegevel

In sommige gevallen worden er PV-panelen ook verticaal gemonteerd aan de gevel van grote gebouwen. Er wordt alleen gekozen voor een wandmontage wanneer de daken ongeschikt zijn of belemmerd worden door apparatuur. Een zonnegevel heeft immers een lagere opbrengst dan de overige opstellingen.

Overig (klantspecifiek)

Er is altijd een oplossing mogelijk, ook bij projecten die niet onder de eerder genoemde categorieën vallen. VDL Services heeft de know-how om klantspecifieke montagesystemen te ontwikkelen. Daarbij passen we ook systemen toe die in de markt worden aangekocht. Hierdoor kunnen onderdrukken wij de ontwerpkosten en doorlooptijd.  Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!

VDL Services als specialist in solar projecten

 • Deskundige plaatsing en installatie door eigen installateurs
 • Opstellen van een VGM-plan, hijsplan en planning
 • Leveren van veiligheidsvoorzieningen 
 • Projectmanagement van A tot Z
 • 24/7 bereikbaar voor service
 • Montagesysteem op maat

Meer over VDL Services

Wij staan voor kracht door samenwerking

Bij VDL Services geloven we dat we tot de meest geschikte oplossing komen door nauw samen te werken met klanten, leveranciers en zusterbedrijven. De kracht van samenwerking biedt u zekerheid, aangezien VDL Services ten alle tijden beroep kan doen op expertise en capaciteit binnen VDL Groep.

Wat de vraag ook is, wij bieden u een oplossing waarbij kennis en hoogwaardig vakmanschap samenkomen; oftewel de unieke combinatie van denken en doen. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en zijn continu aan het innoveren. Zo bouwen we samen verder aan de toekomst.

Onze werkwijze in stappen:

Na contact opgenomen te hebben komen we graag onderzoek doen op locatie. Tevens bespreken we de gewenste opbrengst, bouwkundige aspecten, vezekeringseisen en financieringsmogelijkheden met u.

We maken op basis van het locatieonderzoek een 3D-simulatie van uw project en de te verwachten opwek. We bepalen de kostprijs van het project en verwerken dit in een financiële business case. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Ook regelen we eventuele subsidies voor u.

Terwijl u zich zorgeloos bezig houdt met hetgeen wat voor u belangrijk is, treffen wij de voorbereidingen, maken een planning en een veiligheidsplan. Daarna plaatsen en installeren wij het PV-systeem. We zorgen ervoor dat de montagesysteem, PV-panelen, omvormers en het montagesysteem op de afgesproken plek geplaatst worden. De kabels worden netjes weggewerkt en volgens de geldende normen aangesloten op uw laagspanningsinstallatie.

Na de installatie zorgen onze installateurs ervoor dat de locatie schoon wordt opgeleverd en leveren we samen met u de installatie op. Vervolgens zal een onafhankelijke inspecteur voor alle zekerheid een controle uitvoeren.

Achter de schermen blijven wij de opbrengst van de zonnepanelen monitoren zodat u zorgeloos kan profiteren van een maximaal rendement. Indien gewenst voeren wij ook het benodigde preventieve en correctieve onderhoud uit.

"De installatie is vlekkeloos verlopen. Daarbij geeft de onderconstructie van VDL Services ons maximale zekerheid in dit project."

Celieplant B.V.

Bekijk projectpagina

 "Het ziet er allemaal keurig uit en de onafhankelijke controleur had geen noemenswaardige opmerkingen."

Van Diemen

Bekijk projectpagina

''VDL Services maakte in dit project gebruik van een zelf ontworpen montagesysteem, hierdoor wordt het dak vrij gehouden voor toekomstige dakinstallaties en wordt er de maximale opbrengst uit het systeem gehaald.''

VDL VDS Technische Industrie

Bekijk projectpagina

Facts & Figures
icon-person
100 %
eigen VDL-medewerkers
icon-experience
100 %
VCA-gecertificeerd
area
100 %
maatwerk
icon-tools
100 %
VDL-kwaliteitsgarantie

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Neem contact met ons op!
T: +31 (0)497 - 38 01 00
E: info@vdlservices.nl

Contactformulier