Veelgestelde vragen
substract_YXJfNDB4NDBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNC9Nb2RlbHMvSWNvbnM_bc1ed880.png

Op deze pagina vind u een overzicht met veelgestelde vragen in relatie met VDL Services. Mocht u vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op. 

PV-systemen (zonnepanelen)

Hoe meer uren zonlicht de PV-panelen kunnen opvangen, hoe hoger het rendement zal zijn. De opstelling van de PV-panelen is echter afhankelijk van het soort dak of locatie. Daarnaast is goede en veilige installatie uiterst belangrijk zodat geen gevaarlijke situaties ontstaan. Het is dus van groot belang dat er niet op de installatie van PV-panelen wordt bezuinigd. VDL Services heeft vakkundige installateurs en diverse certificeringen om de kwaliteit te waarborgen. 

PV-systemen bieden een tal aan voordelen waarom het als bedrijf interessant kan zijn om te investeren. Zo zorgt het opwekken van zonne-energie voor een aantal financiële voordelen zoals een lagere energierekening, de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidies en verhogen ze de waarde van het bedrijfspand. Daarnaast is het uiterst milieuvriendelijke en draagt het bij aan u bedrijfsimago. Benieuwd van welke voordelen u kunt profiteren? Wij geven u graag persoonlijk advies!

De termen PV-systeem, zonnestroomsysteem, zonnepaneel systeem, PV-panelen en zonnepanelen worden dagelijks veel door elkaar gebruikt en dat zorgt voor enige verwarring. Zonnepanelen, omvormer(s), optimizer (optioneel), het montagesysteem en de aansluiting in de meterkast zijn allemaal onderdelen van een PV-systeem. PV-systemen, zonnestroomsystemen en zonnepanelen systemen hebben dus dezelfde betekenis en zorgen ervoor dat zonne-energie wordt omgezet tot bruikbare elektriciteit. Meer weten? Wij helpen u graag!

Voor het plaatsen en installeren van zonnepanelen zijn er geen wettelijke eisen. In principe mogen PV-panelen dus door iedereen geïnstalleerd worden, waaronder uzelf. Verzekeraars eisen sinds 2020 wel steeds vaker een onafhankelijke Scope12 inspectie. Wanneer een installateur niet de juiste kennis in huis heeft om een systeem te ontwerpen en installeren volgens de wettelijke eisen en normen, dan kan dit voor onveilige situaties zorgen. Ook zijn er veel kosten gemoeid met het herstellen van een systeem na een Scope12 inspectie als daar constateringen (afwijkingen van de norm) uit voort komen die moeten worden hersteld. Als dit niet gebeurd is uw pand niet meer verzekerbaar. Bezuinig dus niet op een goede en veilige installatie, maar besteed het werk uit aan een vakkundige installatiebedrijf zoals VDL Services.

Dankzij de technologische ontwikkelingen hebben de zonnepanelen steeds een hoger rendement. Daarentegen produceren de fabrikanten ook steeds vaker panelen van een groter formaat, zodat zij kunnen adverteren met een hogere wattpiekvermogen. Het is daarom belangrijk om juist te kijken naar het rendement per vierkante meter, levensduur, hellingshoek en de optimalisatie van het dakoppervlak. Advies nodig? Neem dan contact met ons op! 

Financiële tegemoetkoming vanuit de overheid

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat Nederland in 2030 minstens 70% van de elektriciteitsproductie wil halen uit hernieuwbare elektriciteitsbronnen. Daarnaast heeft de regering als klimaatdoelstelling om in 2050 een CO2 reductie van 90% te realiseren , waarin zonne-energie een belangrijke rol speelt. Hierin dienen zeven miljoen woonhuizen en één miljoen gebouwen gebruik te maken van stroom afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. De overheid stimuleert de aanschaf van PV-panelen door aan bedrijven enkele aantrekkelijke subsidies te bieden:

De SDE++ is een subsidieregeling waarbij bedrijven en non-profitorganisaties uit een aantal geselecteerde sectoren een compensatie kunnen krijgen voor zowel het reduceren van de CO2-uitstoot als de productie van groene energie. Deze subsidie wordt over een tijdsbestek van 15 jaar uitgereikt. De inschrijfperiode voor 2021 is helaas verstreken. Heeft u hierop beroep gedaan en nog hulp nodig met de realisatiefase? Neem dan contact met ons op! 

Wat vele niet weten is dat ISDE een investeringssubsidie is waar ook zakelijke gebruik van kunnen maken om een gebouw te verduurzamen. Bedrijven kunnen tot en met 31 december 2023 in aanmerking komen voor een subsidie voor de aanschaffen van bijvoorbeeld (hybride) warmtepompen, zonneboilers, kleinschalige windturbines en PV-panelen. Benieuwd of u als organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact op! 

Op het moment dat u als bedrijf investeert in CO2-reductie, energiezuinige technieken of  duurzame energi edan kunt u gebruik maken van de energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze investering kunt u 45,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Gemiddeld levert deze regeling 11% voordeel op. Bovendien krijg u naast de EIA ook nog de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen. Meer weten over deze regeling? Neem dan contact op!

Naast de EIA kunt u als organisatie ook gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Indien u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan komt u in aanmerking voor de KIA-regeling. De KIA is een aftrekpost waarmee u tot 28% van uw investeringen in PV-panelen extra kunt aftrekken van uw winst. De bedrijfsmiddelen moeten dan tevens wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Meer weten over deze regeling? Neem dan contact op!

Midden- en kleinbedrijven mogen tot 1 januari 2023 zelfopgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit kan weggestreept worden tegen het verbruik op een ander moment. Dit wordt salderen genoemd. Er kan alleen gesaldeert worden op het moment dat de panelen meer energie produceren dan dat er verbruikt wordt door de organisatie. Als er in een jaar tijd meer stroom teruggelevert wordt dan verbruikt, dan ontvangt u hiervoor een vergoeding van uw energieleverancier. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de energieleverancier. Benieuwd of uw organisatie recht heeft op een van deze financiële tegemoetkomingen? Neem contact met ons op!

Pakket- en briefautomaten

Een pakket- en briefautomaat is een automaat met kluisjes waarin pakketten 24 uur per dag, 7 dagen per week geleverd of verzonden kunnen worden. Dankzij de pakketautomaat kan de ontvanger zelf kiezen waar en wanneer deze het betreffende pakket wilt komen ophalen. De pakketautomaten zijn veilig, brengen geen extra kosten met zich mee en zijn daarbij gebruiksvriendelijk. Voorbeelden van pakketautomaten in Nederland zijn PostNL en CiPiO

In 2021 staan er ongeveer 180 PostNL-pakketautomaten in Nederland. Al deze pakketautomaten zijn geplaatst door VDL Services. PostNL heeft besloten om de capaciteit uit te gaan breiden, aangezien de consument er steeds meer gebruik van maakt en omdat het pakketvolume flink gestegen is. De pakket- en briefautomaat draagt immers bij aan het efficiënt en duurzamere pakketbezorging. PostNL heeft als doelstelling om 1500 pakketboxen te plaatsen in Nederland voor het einde van 2024.

Er worden door VDL Services maandelijks steeds weer nieuwe pakketboxen voor PostNL geplaatst in Nederland. Het voordeel hiervan is dat er meer mensen gebruik kunnen maken van deze handige faciliteit. Via de PostNL-locatiewijzer vind je snel de meest dichtstbijzijnde pakket- en briefautomaten bij jou in de buurt.

Behoefte naar een pakketbox die geschikt is voor een appartementencomplex, flat, bedrijf of bijvoorbeeld verzorgingstehuis? Raak je wel eens geïrriteerd omdat je steeds pakketten moet aannemen van anderen? Maak dan kennis met de CiPiO; een hoogwaardige, veilige, modulaire, braakwerende pakketautomaat.

Brievenbussen

Al sinds 2006 is VDL Services verantwoordelijk voor het gehele plaatsingsproces (inventariseren, organiseren, communiceren, inplannen, transporteren, graven en takelen) van de welbekende oranje brievenbussen voor PostNL.

Wanneer er een aanvraag binnenkomt vanuit PostNL wordt de brievenbus met de plaatsingswagen vanuit de opslagplaats of vanuit een oude staanplek getransporteerd naar de nieuwe bestemming. Na het graven van het gat wordt de brievenbus op de juiste plek getakeld. Het gat word dichtgemaakt en de bestrating wordt weer netjes teruggelegd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de monteurs van VDL Services.

Het komt wel eens voor dat een brievenbus beschadigd, stuk of zelfs verdwenen is. Neem in dit geval contact op met de klantenservice van PostNL en dan zorgen wij ervoor dat het probleem zo spoedig mogelijk verholpen wordt.