Configuratiefout: inzending worden niet opgeslagen of verstuurd; formulier kan daardoor niet getoond worden.

Hieronder vindt u een greep uit de door ons uitgevoerde projecten. 

Onze projecten lopen uiteen van 200kWp tot vele MW-en. We installeren veelal systemen op platte daken maar ook staaldaken, carports en veldopstellingen vallen onder onze expertise. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

1,2 MW op een groenteverpakkingsbedrijf in de Kwakel.

Op een groenten verpakkingsbedrijf in De Kwakel hebben we 3.750 panelen geinstalleerd. In Oost West opstelling en op het unieke VDL-montagesysteem. Er is gekozen voor SMA omvormers en URE 320Wp mono panelen. De laagspanningsinnstallatie is aangepast door Kandelaar Elektrotechniek uit de Kwakel.

Citaat van de klant: "Het ziet er allemaal keurig uit en de onafhankelijke controleur (Omega Techniek) had geen noemenswaardige opmerkingen."

Levarht-2.jpg

Op een dak van een plantenverpakkingsbedrijf heeft VDL Services bijna 3.000 panelen geinstalleerd. NSP panelen met SMA omvormers en in Zuid opstelling. Zoals altijd hebben we de connectoren van het zelfde merk en type toegepast, DC kabels gescheiden en het PVC dak beschermd tegen uittreding van weekmakers naar de granulaatblokken die onder het montagesysteem zitten.

Citaat van de klant: "De installatie is vlekkeloos verlopen. De samenwerking tussen VDL Services en Kandelaar was vanaf het begin optimaal, omdat het ontwerp door deze partijen gezamenlijk is gemaakt. Kandelaar Elektro is verantwoordelijk voor de gehele elektrische installatie van ons bedrijf en verzorgt ook het onderhoud van de zonnepaneleninstallatie. In combinatie met de onderconstructie van VDL Services geeft dit ons maximale zekerheid in dit project."

Celieplant-1.jpg

VDL Groep is gericht bezig met het verduurzamen van het vastgoed. VDL Services bouwt daarom op het eigen vastgoed meerdere MW-en aan zonne-energie. Op de daken van de volgende VDL bedrijven zijn in 2019 zonnepanelen geplaatst:

 • VDL ETG (Almelo/Eindhoven)
 • VDL Bus Venlo
 • VDL Lasindustrie
 • VDL ETS
 • VDL Kunststoffen

In 2020 volgen:

 • VDL Wientjes
 • VDL VDS
 • VDL Industrial modules
 • VDL Parree
 • VDL Systems
 • VDL Technics
 • VDL TIM
 • VDL Weweler

Tevens is in samenwerking met Sunrock een SDE+ subsidie toegekend op de gebouwen van VDL Nedcar van 27MW. Dit project zal ook in 2020/2021 vorm moeten krijgen.

VDL-Bus-Venlo-1.jpg

 

In opdracht van E.On en i.s.m. Hoppenbrouwers hebben we in 2017 dit bedrijf voorzien van +/- 1.300 zonnepanelen. Er is hier gekozen voor Solaredge omvormers en REC panelen.

Het montagesysteem is in twee hellingshoeken geproduceerd voor dit project, zodat de panelen onder gelijke hoek staan ongeacht de helling van het "platte dak".

Buiting.jpg

Voor energiecooperatie ZonneWIJde en i.s.m. Hoppenbrouwers hebben we in 21016 een veldsysteem ontworpen en gebouwd op basis van prefab betonelementen. Er is voor prefab elementen gekozen, zodat dit systeem ooit eenvoudig kan worden gedemonteerd en eventueel kan worden hergebruikt.

In totaal zijn dit 7.000 panelen i.c.m. Solaredge omvormers.

Zonnewijde-1.jpg

Projecten van ieder 200 kWp op twee transportbedrijven met Growatt omvormers en NSP/URE panelen in 2018.

In samenwerking met de vaste AC installateur van de klant hebben we deze projecten ontworpen en gebouwd en i.s.m. de opdrachtgever is er tevens voor een verzwaarde hoofdaansluiting gezorgd.

Mandersloot.jpg

Gebr-van-Eijk-1.jpg

Vanaf 2007 zijn vele, vooral wat kleinere projecten gebouwd, waaronder het militair museum in Soesterberg (3.000 panelen). Ook hebben we project gebouwd op daken met zeer weinig draagkracht en grote overspanningen, waar specifieke montagesystemen voor zijn ontworpen en geproduceerd (Philips).

Regelmatig leverde VDL Services alleen het montagesysteem met de arbeid om de panelen te leggen. Vanaf 2017 is VDL Services als zogenaamd EPC-er gaan optreden en zijn grotere turn-key projecten gebouwd.

Eneco-Steelweld.jpg

Eneco-Flat.jpg

Soesterbeg-Museum.jpg